Provincie Utrecht

  1. Het provinciebestuur heeft aangegeven PAS-melders voorrang te willen geven bij de uitgifte van de stikstofruimte. Vrijgekomen stikstofruimte kan worden opgeslagen in de Utrechtse stikstofdepositiebank.
  2. Aannemer Dura Vermeer voert vanaf 22 april werkzaamheden uit aan het fietspad van de Rijksstraatweg (N225) tussen Leersum-Amerongen, voor de aanleg van de doorfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal.
  3. Geld verdienen door veilig te rijden. Het kan sinds afgelopen dinsdag in Elst (gemeente Rhenen). Daar is een spaarpaal in gebruik genomen.
  4. De provincie Utrecht en Strukton houden op maandagavond 22 april een inloopavond over het ontwerp en de uitvoering van het ecoduct aan de N226 in Maarsbergen.
  5. Burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden hervat naar verwachting per 4 mei zijn werkzaamheden.
  6. Welke innovaties ondersteunen een lang en gezond leven? Hoe gaat onze kenniseconomie zich hieraan aanpassen? Op maandag 15 april bezocht minister Adriaansens innovatielocatie Utrecht Science Park Bilthoven.
  7. Provincie Utrecht vindt het samen met de vervoerders Syntus Utrecht en U-OV belangrijk om te weten wat u van de dienstregeling vindt. Vul daarom de online enquête in voor 12 mei.
  8. Buslijn 565, de wijkbus Vreeswijk – Nieuwegein Centrum, gaat op werkdagen en zaterdagen tussen 10.30 en 17.30 uur vaker rijden door de inzet van een tweede achtpersoonsbusje.
  9. De Nationale Bijentelling start vandaag. Doe jij ook mee? Zo weten we waar de verschillende bijensoorten voorkomen en of de aantallen toe- of afnemen. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de bij.
  10. Van vrijdag 12 april 19:00 uur tot maandag 15 april 5:00 uur is de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen afgesloten door wegwerkzaamheden. De weg is dicht tussen de Griftdijk en de verkeerslichten bij de Tuindorpweg.
  11. In de provincie Utrecht kwamen afgelopen jaar veertig verkeersdeelnemers bij een verkeersongeval om het leven. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  12. De gemeente Utrechtse Heuvelrug en provincie Utrecht houden op 24 april een inloopavond over het onderzoek naar de toekomst van het kruispunt in het centrum van Doorn. Het gaat om de kruising van de Dorpsstraat (N225) met de Langbroekerweg (N227).
  13. De subsidieregeling, waarmee we de energietransitie willen versnellen, is aangepast. Hij is nu ook te gebruiken voor lokale distributie van elektriciteit.
  14. In de zomer veel mensen afkoeling in en op het water, zoals bij de rivier de Eem. Dan is het belangrijk dat mensen weten welke regels er op het water gelden. Daarom is de campagne Varen doe je samen! gestart.
  15. Vervuilde grond weer beschikbaar maken voor woningbouw: op een perceel aan de Hoge Rijndijk in Woerden gaat het gebeuren.
  16. Met een speciaal ontwikkeld beloningssysteem, de Utrechtse Melkveehouders Boeren Beter (UMBB), gaat de provincie melkveehouders ondersteunen bij en aanzetten tot meer natuurinclusieve kringlooplandbouw.
  17. Van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april is de Spruitweg (N405) in Kamerik afgesloten door wegwerkzaamheden. De weg is dicht tussen de Van Teylingenweg en de Ingenieur Enschedeweg (N212).
  18. De provincie heeft naar een oplossing gezocht die ervoor zorgt dat de instroom van vers en gezond voedsel voor alle 17 Utrechtse voedselbanken aanzienlijk en structureel verbetert.
  19. Vanaf maandag 15 april is de Biltseweg (N234) in Soest een week afgesloten voor wegwerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden wordt regulier onderhoud uitgevoerd om de weg in goede en veilige conditie te houden.
  20. Voor het vierde jaar op rij verstrekt de provincie subsidie aan gemeenten die verkeersonveilige knelpunten willen aanpakken. Het doel een veiligere provincie met minder ongelukken en minder slachtoffers.
  21. Er komen minimaal 27 woningen in het betaalbare segment - maximaal 350.000 euro - in de geplande woonwijk aan de rand van de voormalige vliegbasis in Soesterberg. In eerdere afspraken tussen de samenwerkingspartners van Hart van de Heuvelrug was het uitgangspunt om op deze locatie uitsluitend dure woningen te bouwen.
  22. CvdK Hans Oosters wil voor herbenoeming in aanmerking komen, dat liet hij de minister van Binnenlandse Zaken eerder deze week desgevraagd weten.
  23. De provincie Utrecht heeft bij het ministerie van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de definitieve maatregelpakketten voor de uitwerking van het Utrechts Programma Landelijk Gebied ingeleverd.
  24. Het elektriciteitsnet loopt vol en daardoor ontstaan er problemen. De provincie Utrecht is nu aandeelhouder van netbeheerder Stedin en neemt zo maatschappelijke verantwoordelijkheid om aan de oplossing te werken.
  25. De ambitie is dat Nederland in 2027 voldoet aan de Kaderrichtlijn Water (KRW). De provincie Utrecht brengt in kaart wat al wordt gedaan om de doelen te halen en waar nog extra stappen nodig zijn.