Incompany cursussen & workshops

Voor een integrale uitvoering van het erfgoedbeleid is het handig en soms ook noodzakelijk om de kennis over erfgoed te vergroten bij ambtenaren die daar slechts gedeeltelijk of zijdelings mee te maken hebben. Het steunpunt kan daarvoor korte op maat gemaakte cursussen en workshops kosteloos aanbieden. Deze kunnen breed aangeboden worden aan een specifieke doelgroep of incompany bij de gemeente.

Kies voor een inspirerende locatie, combineer het met een lunch tijdens de workshop of borrel naderhand om na te praten en iedereen is gelijk enthousiast. Ook zou er gedacht kunnen worden aan een veldexcursie. Uiteraard zijn de kosten hiervan wel voor de client.

De cursussen of workshop kunnen van 1 uur tot 2,5 uur duren. Ze kunnen gaan over de brede aspecten van gemeentelijke taken op het gebied van erfgoed of juist inzoomen op een specifiek onderwerp waar collega's in de praktijk mee te maken hebben. 

Cursussen & workshops

Wij ondersteunen gemeenten in hun zorg voor het cultureel erfgoed

De ene gemeente heeft meer ondersteuning nodig dan de andere. Dat geeft niets. Voor elke gemeente kunnen wij bieden waar de behoefte aan is. Of het nu gaat om het meekijken bij het opstellen van beleid, juridische erfgoedvraagstukken, of om goed geïnformeerd te blijven over de meest actuele thema's.