Thema werktafels

Als een specifiek onderwerp meer aandacht en verdieping nodig heeft dan wat via de ROMA bijeenkomsten geboden kan worden, dan organiseert het steunpunt hiervoor thematische Werktafels. Dat kan éénmalig zijn of bestaan uit een elkaar aanvullende reeks van werktafels over het thema. 

Het doel naast het stimuleren van kennisontwikkeling en het maken van een inhoudelijke verdiepingsslag is om een mogelijkheid te bieden voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.over het onderwerp.

Neem deel aan onze werktafels als het onderwerp relevant is voor wat er actueel speelt in jouw gemeente. Tijdens de werktafel zoomen wij altijd in op het specifieke thema in de vorm van een workshop en/of groepsgesprekken. Het vormt een uitstekende gelegenheid om praktijk, ervaring en kennis uit te wisselen met collega's bij andere gemeenten. 

Data

Geen evenementen

Uitnodiging ROMA bijeenkomst 30 mei - Erfgoed in de Klimaatstresstest

Graag nodigen we je uit voor de ROMA bijeenkomst op donderdag 30 mei met als thema Erfgoed in de Klimaatstresstest. Deze bijeenkomst organiseren wij in samenwerking met de Rijksdienst voor het...

Verslag ROMA bijeenkomst Faro en Erfgoedbeleid

Op de bijeenkomst van donderdag 28 maart 2024 hebben we ons gericht op het het onlangs ondertekende Verdrag van Faro. We waren daarvoor te gast op het Fort Werk aan de Korte Uitweg (WKU) in Houten....

Wij ondersteunen gemeenten in hun zorg voor het cultureel erfgoed

De ene gemeente heeft meer ondersteuning nodig dan de andere. Dat geeft niets. Voor elke gemeente kunnen wij bieden waar de behoefte aan is. Of het nu gaat om het meekijken bij het opstellen van beleid, juridische erfgoedvraagstukken, of om goed geïnformeerd te blijven over de meest actuele thema's.