Monumenten.nl

Alles over Monumenten. U vindt hier informatie over de financiering en het bezit van een monument, over onderhoud en restauratie, en verhalen uit de praktijk.
| Monumenten.nl
  1. De 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid.
  2. Alles over Monumenten. U vindt hier informatie over de financiering en het bezit van een monument, over onderhoud en restauratie, en verhalen uit de praktijk.
  3. Ga deze zomer op pad met de nieuwe wandelapp ‘Duurzaam Erfgoed’ in Haarlem of Zwolle en kijk eens met een nieuwe blik. De wandeling door de historische binnensteden voert langs bekende straten en plekken zoals het Teylers Museum in Haarlem en de Sassenpoort in Zwolle, maar verrast met verhalen over hoe deze locaties zijn verduurzaamd. Zo ademt de wandeling zowel de stad van vroeger als van de toekomst.
  4. Op zaterdag 9 juli organiseert het Boerderijenfonds de bijeenkomst ‘Boerderijen hebben de toekomst!’, een informatiemarkt over herbestemmen en verduurzamen van historische boerderijen. De bijeenkomst vindt plaats van 12.00 - 17.00 uur bij Herenboerderij Willemshoeve in Soest.
  5. Anita Maas en Yamina Abdoun kregen op vrijdag 13 mei, in aanwezigheid van gedeputeerde Jo-Annes de Bat van Provincie Zeeland en wethouder André van der Reest van Gemeente Goes, het Restauratiefonds-compliment 2022 uitgereikt voor hun succesvolle herbestemming van Slot Oostende in Goes. Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten. Restauratiefonds-directeur Kees-Jan Dosker overhandigde het compliment aan Anita en Yamina voor hun daadkrachtige inzet bij de herbestemming en de positieve impact die deze herbestemming op de omgeving heeft.