ROMA bijeenkomst 13 juni 2019 - Van omgevingsvisie op weg naar omgevingsplan

Graag nodigen we je uit voor de ROMA bijeenkomst op donderdagmiddag 13 juni met als thema Van omgevingsvisie op weg naar omgevingsplan. Dit is de tweede bijeenkomst in de reeks over het Erfgoed in de Omgevingswet. Wij organiseren deze reeks van bijeenkomsten samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Hoofdlijnen programma
Wat moet ik in 2021 geregeld hebben voor cultureel erfgoed? Hoe geef ik uitwerking aan onze omgevingsvisie? Hoe doen andere gemeenten dat? Tijdens de bijeenkomst gaan we bekijken hoe we het cultureel erfgoed mee kunnen nemen in de vertaalslag van omgevingsvisie naar omgevingsplan. Dit doen we aan de hand van voorbeelden en door samen een routekaart te maken. Het begint met de omgevingsvisie en het einddoel is het omgevingsplan. De start is voor elke gemeente gelijk, maar de route kan per gemeente zeer verschillend zijn. De routekaart helpt om meer inzicht te krijgen in het proces. We houden de bijeenkomst in de aansprekende voormalige Pastoe fabriek in Utrecht en is er volop gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor onze vast schare aan ambtenaren die zich bezig houden met erfgoed, ruimtelijke ordening, stedenbouw en landschap. Daarnaast is het onderwerp ook interessant voor de coördinator / projectleider omgevingswet van je gemeente.

Programma
Je kunt het programma hier downloaden.

Tijd en locatie
De bijeenkomst vindt plaats van 12.30 tot 17.00 in De Zagerij in de voormalige Pastoe fabriek te Utrecht. Het adres is Rostoord 7a. Voor de deur en in de buurt zijn genoeg (betaalde) parkeermogelijkheden. Het is 7 minuten lopen vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn.

Geef jezelf en je collega’s op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.